Az An Oa karakterében, a megszokott füst, csokoládé és ánizs jegyek mellett kiemelkedően megjelenik egyfajta lekerekedettség, ami hasonlóan az Oa félszigetének kerek formájához. Ez a kiadás a lepárló lágyabb oldalát tükrözi, ugyanakkor megőrzi a markáns jellegét. A whisky érlelése Pedro Ximenez sherryhordókban, kiégetett új hordókban és használt bourbon hordókban zajlik, majd a végső fázisban Bill Lumsden mester "Gathering Vat" nevezetű érlelő kádjában összeöntik a különböző hordókban érlelt tartalmakat.
Single malt whisky
A single malt whisky egyetlen lepárlóüzemben készül, kizárólag árpamalátából, és az adott lepárló egyedi karakterét hordozza. Ez a fajta whisky a legtisztább formája a whiskykészítésnek, hiszen nem keverik más whiskykel, és az ízvilága gyakran összetett, rétegezett. A különböző régiókban különféle single malt whiskyk készülnek, amelyek eltérő ízprofilt mutatnak. A single malt whisky iránti szenvedély sok rajongónak külön élményt jelent, hiszen minden üveg egyedi karaktert közvetít az adott hely földrajzi és kulturális adottságaiból.