Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.

Bloody Mary

Bloody Mary

Az ital megszületésének helyszíne Párizs és az 1920-as évektől fogva az amerikai és a nemzetközi szórakozás kedvelőinek egyik legdivatosabb találkozóhelye a Harry's New York Bar. Ez a bár vált a világszerte elismert koktélnagyhatalom központjává, ahol számos ikonikus ital született, köztük a Bloody Mary is, mely állítólag 1921-ben jelent meg a paradicsomkonzervvel együtt.

Az ital eredeti célja nem tisztázott, és nem tudni, hogy az étvágyserkentő, gyomorbántalmak elleni vagy másnaposság elleni céllal készült-e. Mindenesetre kiváló választásnak bizonyult, legyen szó reggeli ébresztőről, frissítőről, vagy akár csak a kellemes élvezetről, függetlenül bármilyen kifogástól vagy magyarázattól.
A recept lényegében nem igazán recept, mivel a vodka és a paradicsomlé az alap, azok mennyiségét és arányát pedig az egyéni ízlés határozza meg. Az ízesítés és fűszerezés pedig tényleg az egyedi ízlés kérdése, így minden alkotóelemhez szabadon hozzá lehet adni a kívánt mennyiséget.

Hozzávalók:

  • 40 ml vodka
  • 90 ml paradicsomlé
  • csipet só, bors
  • pár csepp Tabasco
  • pár csepp Worcestershire-szósz
  • bazsalikom
  • 10 ml citromlé

Elkészítés:
Az összetevőket a vendég poharában jéggel összekeverjük, így létrehozva a frissítő italt.

Tartalomhoz tartozó címkék: Vodka Bloody Mary Koktél

Kapcsolódó tartalmak