A Bobby's ginmárka alapreceptje az indonéz és európai fűszereket ötvözi. A Pinang Raci neve nem más, mint "fűszerkeverék": ez a gin az indonéziai Ambon sziget fűszerei előtt tiszteleg, amely a Bobby's névadójának, Jacobus Alfonsnak a szülőhelye. Ennek a kortárs ginnek olyan alkotóelemek adják egyedi karakterét, mint a kurkuma, a babérlevél, a citromfű, a gyömbér, a galangál vagy a fahéj. A Bobby's tehát a hagyományos Schiedam jenever és a legfinomabb indonéz fűszerek házasságából született. A valóban egyedi, különleges ízeit a következő növényeknek köszönheti: citromfű, szegfűszeg, koriander, kubeba bors, fahéj keletről, illetve boróka, csipkebogyó és édeskömény nyugatról. Bobby's gin elkészítéséhez csak organikus összetevőket használnak fel, amelyeket aztán egymástól elkülönítve párolnak össze a kiváló minőségű szesszel. A végeredmény a klasszikus növények és az indonéz fűszerek utánozhatatlan keveréke. Fűszeres, aromás, kirobbanóan friss citrusokkal és kellemes borsossággal, amely az édes és száraz ízek nagyszerű összhangját képes felmutatni. Tonik helyett gyömbérsörrel keverve is érdemes kipróbálni!
Dry gin
A Dry gin kifejezés olyan ginek összefoglaló neve, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, és a boróka mellett egyéb fűszerek, citrusok és gyógynövények is dominálnak bennük. A Dry gin általában tiszta, száraz, enyhén kesernyés ízű, amely nem terheli túl az érzékeinket. Bár a Dry gin lehet hasonló a London dry ginhez, nem szükséges ugyanazoknak a szigorú szabályoknak megfelelnie, így a különféle márkák egyedi karaktereket alkothatnak.