Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.
BODRI Zsófi 2024 (0,75l)
1.899 Ft
Menny.:db

BODRI Zsófi 2024 (0,75l)

1.899 Ft
Menny.:db
Házhozszállítás: 1-3 munkanap
Készletinformáció: Rendelhető
Gyártó: Bodri
Szerezhető hűségpontok: 10
Egységár: 2.532,00 Ft/liter

Termék leírás

A tramini különleges kamillára és rózsára emlékeztető illatú Magyarországon ritka bor. Ízében a virágos jegyek mellett barack és körte köszön vissza. 8-10 C fokon kiválóan illik gyömbérrel, curryvel fűszerezett ázsiai ételekhez.

Tramini szőlőről

A tramini könnyű, friss, aromás fehérbort adó szőlőfajta. A muskotály fajta rokonának tartják. A tramini szőlőből készült bor egy különleges és aromás ital, melynek alapját a tramini szőlőfajta adja. Ez a szőlőfajta eredetileg Alsáciában, Franciaországban honos, de elterjedt más európai régiókban és az Újvilág borászataiban is. A tramini, más néven Gewürztraminer, egy intenzív illatú és karakteres szőlőfajta, amely kifejezett fűszeres és virágos jegyekkel rendelkezik. Ezek az aromák általában rózsa, licsi, gyömbér és körte jegyeket foglalnak magukban. A bor, amelyet ebből a szőlőből készítenek, gyakran rendkívül illatos és gazdag ízű. Az élénk arany színű borokban gyakran felfedezhetők a tramini sajátosságai. Az ízjegyek között szerepelhetnek a virágos jegyek, fűszerek, licsi, barack, és néha a rózsavíz is. A tramini borokat általában tisztán, azaz monoszortáként készítik, hogy kiemeljék ezen szőlőfajta karakteres aromáit. Ezek a borok kiválóan párosíthatók erősebb ízű ételekkel, mint például az ázsiai konyha, fűszeres ételek vagy éppen az erőteljes sajtok. Az intenzív illatok és gazdag ízvilág miatt a tramini borokat sok borászat érlelheti, hogy azok még összetettebbek és elegánsabbak legyenek. Összességében a tramini borok egyedi karakterük miatt kiváló választás lehet azoknak, akik szeretik az aromás és fűszeres borokat. Viszonylag hűvös éghajlaton érzi jól magát. Szeptember vége felé érik.

Bodri pincészet története

A Bodri Pincészet a Dél-Dunántúlon, Szekszárdon található, és a magyarországi borászati színtér egyik meghatározó alakja. A pincészet története az 1990-es évek elejére nyúlik vissza, amikor Bodri István elindította saját borászati vállalkozását. Azóta a Bodri Pincészet számos elismerést és díjat gyűjtött be a minőségi borok terén, és a neve egyet jelent a kitűnő szekszárdi vörösborokkal.
A pincészet területe kiterjedt, a Villányi és Szekszárdi borvidékeken is megtalálható szőlőültetvényekre terjed ki, melyek kitűnő adottságokat biztosítanak a vörösborok termeléséhez. A pincészet szigorúan ügyel a szőlőültetvények gondozására és a termőhelyek sajátosságainak maximális kihasználására annak érdekében, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozhassanak.
A Bodri Pincészet a hagyományokra épít, de ugyanakkor nyitott a modern borászati technológiákra is. A borkészítés során a legújabb feldolgozási módszereket alkalmazzák, miközben tiszteletteljesen kezelik a hagyományos borászati eljárásokat is. A pincészet boraiban megjelenik a terroir jelleg, és az egyes Bodri borok karakterét a fajták és a pince sajátosságai egyaránt meghatározzák.
A Bodri borok közül kiemelkednek a vörösborok, különösen a Kadarka és a Kékfrankos fajtákból készültek. Ezek a borok mély színűek, gazdag ízvilágúak és hosszú érlelési potenciállal rendelkeznek. A pincészet a borkóstolók és látogatók számára is nyitott, lehetőséget biztosítva arra, hogy a borok világába betekintést nyerjenek, és élvezzék a környék gyönyörű táját.
Bodri István és családja elkötelezett a magas színvonalú borok előállítása mellett, és ennek eredményeként a Bodri Pincészet egy olyan nevet képvisel, amely a minőség és az elkötelezettség szinonimája a magyar borászati színtéren.

Szekszárdi borvidék

A Szekszárdi borvidék, mely Magyarország történelmi borvidékei közé tartozik, kincseit a Tolna vármegye öleli át. A Szekszárdi dombság keleti peremén, a dombság és a Sárköz találkozásánál található, e csodálatos táj pedig ideális környezetet biztosít a szőlőtermesztés virágzásához. A borvidék területe mintegy 6000 hektárnyi területet ölel fel, melyből jelenleg körülbelül 2600 hektáron gazdálkodnak szőlőültetvények. Szekszárdnak 14 települése ad otthont, és mindegyikük egyedi karakterrel, történettel gazdagítja a borvidék palettáját. A szőlőtermesztés mély gyökerei egészen a római időkig vezethetők vissza, amelyek a terület gazdag borkultúráját formálták és örökítették meg a mai napig. A Szekszárdi borok különlegességét a borvidék sajátos mikroklímája és a kiváló minőségű talaj adja, amelyek ideális feltételeket teremtenek a szőlőfajták számára. A bortermelés itt olyan tradicionális és mélyen gyökerező hagyományokra támaszkodik, melyek az évszázadok során formálódtak és fejlődtek. A Szekszárdi borokat alapvetően a nemzetközi és magyar szőlőfajtákból készítik, eredményezve nagy testű, magas csersav- és alkoholtartalmú vörösborokat, melyek kiválóan tükrözik a terroir egyediségét. A borvidék büszkesége a több bor házasításával készülő szekszárdi bikavér, mely méltán vált az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar borfajtává.

Hasonló termékek

BODRI Rozi 2024 (0,75l)

Száraz rosébor

1.899 Ft
Rendelhető

BODRI Franci 2023 (0,75l)

Száraz vörösbor

1.899 Ft
Rendelhető

BODRI Bodrikutya Fehér 2024 (0,75l)

Száraz fehérbor

1.899 Ft
Rendelhető

BODRI Kékfrankos 2023 (0,75l)

Száraz vörösbor

1.899 Ft
Rendelhető

BODRI Sári 2024 (0,75l)

Száraz fehérbor

1.899 Ft
Rendelhető

BODRI Bikavér 2023 (0,75l)

Száraz vörösbor

1.899 Ft
Rendelhető

BODRI Sauvignon Blanc 2024 (0,75l)

Száraz fehérbor

1.899 Ft
Rendelhető

BODRI Bodrikutya Vörös 2024 (0,75l)

Száraz vörösbor

1.899 Ft
Rendelhető