Canadian whisky története
A Canadian Club kanadai whisky, a whiskyk családjának legkönnyebb, legsimulékonyabb tagja. Világos színű, könnyed whisky, visszafogott, fűszeres illattal.
A Canadian Club egy kukorica, rozs és árpapárlat, melyet az ideális eredmény eléréséhez, a korábban bourbon whiskey készítéséhez használt hordókba töltés előtt kevernek. A keverék így a hordókban érik össze harmonikus itallá. Ideális társ a koktélokhoz és üdítőitalokhoz:
A kanadai whisky a kanadai törvények szerint olyan whisky amelyet Kanadában készítenek erjesztett gabonaszemek felhasználásával és legalább három évig – bár általában legalább 6-8 évig érlelik – legfeljebb 700 literes fahordókban kell érlelni. A kanadai whiskyk általában kevert whiskyk, és gyakran még ehhez mérten is könnyű és lágy jellegűek, egy részüket olykor „barna vodkának” is hívják emiatt. Fő alapanyagai általában a rozs és a kukorica (gyakran rozs- és kukoricawhisky keveréke), de a Canadian Whisky, Canadian Rye Whisky és Rye Whisky megnevezés követelményei nem különböznek, így akár rozsmentes whiskyt is lehetne kanadai "rozswhiskynek" címkézni. A kanadai whiskyt ma már szinte kizárólag "whisky" betűzéssel címkézik, régebben azonban egyaránt jellemző volt – és ma sem példa nélküli – a "whiskey" változat.
CANADIAN CLUB 1858 Original whisky (0,7l - 40%)
Blended whisky
Szállítás: | 1-3 munkanap |
Származás: | Kanada |