Cecchi pincészet története
Több mint 100 éve, 1893-ban alapították a borászatot. Jelenleg is családi vállalkozásként működik, a család negyedik generációja, Cesare és Andrea Cecchi irányítja. Négy birtokon gazdálkodnak, 300 hektárnyi telepített szőlőültetvényen több mint 9 millió palack bort készítenek évente. Valamennyi birtokon a régióra jellemző szőlőfajtákat és bortípusokat részesítik előnyben. Toscana egyik legnagyobb bortermelője 2010-ben elnyerte az év borászata megtisztelő címet.
Toscana
Toscana közép Olaszország legfontosabb régiója, amely kulturális és borászati szempontból is meghatározó az országban. Ezen a területen született meg Olaszország kultúrája, és híres arról, hogy világszerte elismert vörösborokat termel. Toscana őslakói, az etruszkok már évezredekkel ezelőtt is szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkoztak itt.
Toscana viszonylag kicsi terület, körülbelül egynegyed Magyarország méretének felel meg, mégis több bortermelési potenciállal rendelkezik, mint egész Magyarország. A régió 11 kisebb területre oszlik, ahol a legfontosabb szőlőfajta a sangiovese. A talaj sokszínű, üledékes, mészköves és homokköves összetételű, amely ideális a szőlőtermesztéshez.
A toszkán borok egyedülállóak a mediterrán stílus és az óvilági borászati tradíciók ötvözésével. A régió klímája és földrajzi adottságai, valamint a tenger közelsége kedvezőek a borok minőségi termesztéséhez és készítéséhez.
A legismertebb borvidékek Toscanaban közéjük tartozik Montalcino, Montepulciano, Chianti, Bolgheri, San Gimignano és Maremma. Ezek a neves borvidékek hozzájárulnak Toscana hírnevéhez a világ borászati térképén.