A vodka hagyományosan olyan növényekből készül, mint a rozs, búza, kukorica vagy burgonya, melyek cukrot és keményítőt tartalmaznak. Azonban a Ciroc teljesen egyedülálló, mivel kizárólag szőlőpárlatból készül, eltérve ezzel a hagyományos receptektől. A neve a „cime” (hegycsúcs) és a „roche” (szikla) francia szavakból ered, utalva a lepárolt szőlő eredetére, a Mauzac Blanc szőlőfajtára, mely a Gaillac régió egyik sziklás hegyén található település, Cordes-sur-Ciel környékéről származik. A szőlőt, más gabonával ellentétben, nem kell felmelegíteni vagy forró vízzel felönteni a cukor kioldódásához. Ennek eredményeként a Ciroc készítése során hideg áztatást, hideg erjesztést és hideg tárolást alkalmaznak. Ez az egyedi eljárás, melyet eddig csak a legjobb borkészítők használtak, lehetővé teszi egy frissebb és gyümölcsösebb vodka létrehozását. A kéthetes fermentációs idő után az erjesztett szőlő egy speciális lepárlási folyamaton megy keresztül. A Ciroc vodka lényegét adó Mauzac Blanc szőlőt négyszer párolják le, majd összekeverik a Cognac régióból származó Ugni Blanc szőlőből származó, szintén négyszer desztillált párlattal. A végső, ötödik lepárlás a Cognac egy családi kézben lévő lepárlójában történik, ahol egy tradicionális Armagnac rézüstön főzik le az összekevert párlatokat. Ez az eljárás adja meg a Ciroc vodka végső, egyedülálló karakterét, és teszi ezt az italt valódi ultra-prémium vodkává.