A Ciroc alapkiadását ötszörös lepárlás után készítik el, és lágy, nyári piros- és bogyósgyümölcsökkel ízesítik, különös hangsúlyt fektetve a málnára. Ez a vodka sima és selymes, lágy édességgel, ami kellemesen felmelegíti a szájpadlást. A vodka hagyományosan olyan növényekből készül, mint a rozs, búza, kukorica és a burgonya. A Ciroc azonban teljesen eltér ettől, mint az első olyan vodka, melyet kizárólag szőlőpárlatból készítenek. A neve a „cime” (hegycsúcs) és „roche” (szikla) francia szavakból származik, utalva a lepárolt szőlő eredetére, a Mauzac Blanc szőlőfajtára, mely a Gaillac régió egyik, sziklás hegyre épült településének, Cordes-sur-Ciel környékéről származik. A szőlőt, más gabonával ellentétben, nem kell felmelegíteni vagy forró vízzel felönteni a cukor kioldódásához. Ezért a Ciroc készítése során hideg áztatást, hideg erjesztést és hideg tárolást alkalmaznak. Ez az egyedi eljárás, melyet eddig csak a legjobb borkészítők használtak, lehetővé teszi, hogy még frissebb és gyümölcsösebb vodkát kapjanak. A kéthetes fermentációs idő után az erjesztett szőlő speciális lepárlási folyamaton megy keresztül. A vodka lelkét adó Mauzac Blanc szőlőt négyszer párolják le, majd összekeverik a Cognac régióból származó Ugni Blanc szőlőből származó, szintén négyszer desztillált párlattal. A végső, ötödik lepárlás a Cognac egy családi kézben lévő lepárlójában történik, ahol egy tradicionális Armagnac rézüstön főzik le az összekevert párlatokat. Ez adja meg a Ciroc vodka végső, egyedülálló karakterét, és teszi ebből az italt valódi ultra-prémium vodkává.