Ciroc vodka története
A Ciroc egy exkluzív vodka-márka, amelyet a lepárlás során szőlőpárlatból készítenek. Ez egy kiemelkedő jellemző, mivel a legtöbb vodka hagyományosan gabonából, például rozsból, búzából, kukoricából vagy burgonyából készül. A Ciroc tehát az első olyan vodka, amelyet teljes egészében szőlőpárlat felhasználásával állítanak elő.
A neve két francia szóból, a "cime" jelentésű hegycsúcsból és a "roche" szóból, ami sziklát jelent, ered. Mindkét szó utal a szőlőtermő vidékre, ahonnan a szőlőszüret származik. A Mauzac Blanc szőlőfajta, amit a Ciroc használ, Cordes-sur-Ciel egyik sziklás hegyre épült településének (Gaillac régió) környékéről származik.
A Ciroc vodka készítésekor hideg áztatást, hideg erjesztést és hideg tárolást alkalmaznak a szőlőre, ami egyedi módszer a vodkakészítés terén. A fermentációs folyamat után az erjesztett szőlő speciális lepárláson esik át. A Ciroc lelket adó Mauzac Blanc szőlőt négyszer párolják le, majd összekeverik a Cognac régió Ugni Blanc szőlőjéből származó, szintén négyszer desztillált párlattal. Az utolsó, ötödik lepárlás Cognac egy családi tulajdonban lévő lepárlójában történik egy tradicionális Armagnac rézüstön, ez teszi különlegessé és prémiummá a Ciroc vodkát.
CIROC vodka (0,7l - 40%)
Tiszta vodka
Szállítás: | 1-3 munkanap |
Származás: | Franciaország |
CIROC vodka (1,0l - 40%)
Tiszta vodka
Szállítás: | 1-3 munkanap |
Származás: | Franciaország |
CIROC Red Berry vodka (0,7l - 37,5%)
Ízesített vodka
Szállítás: | 1-3 munkanap |
Származás: | Franciaország |
Ízesítés: | Erdei gyümölcs |
CIROC Apple vodka (0,7l - 37,5%)
Ízesített vodka
Szállítás: | 1-3 munkanap |
Származás: | Franciaország |
Ízesítés: | Alma |