Alexandre Gabriel 2008-ban alkotta meg hordóban érlelt ginjét, amit később tovább finomított három különleges fűszerrel: yuzuval, ürömmel és búzavirággal. Ezt követően az italt öt különböző fafajtából készült hordókban pihentette öt hónapig (akác, eperfa, cseresznyefa, gesztenye, francia tölgy). Az öt különböző hordóból származó párlatokat egyesítették, majd egy tojás formájú, 2,45 méter magas tölgyfahordóban folytatták az érlelést. Ennek az egyedülálló érlelési módnak köszönhetően a citrusos gin egy különleges lágysságot kapott. A 45,2%-os alkoholtartalmú Citadelle Reserve gin ideális alapanyaga a klasszikus Gin Martini koktél készítésének. A Citadelle Reserve gin mára az érlelt ginek pionírjává vált, mint az első hordós érlelésű gin a modern korban (mivel régen gyakran tölgyfahordókban szállították a gint).
Dry gin
A Dry gin kifejezés olyan ginek összefoglaló neve, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, és a boróka mellett egyéb fűszerek, citrusok és gyógynövények is dominálnak bennük. A Dry gin általában tiszta, száraz, enyhén kesernyés ízű, amely nem terheli túl az érzékeinket. Bár a Dry gin lehet hasonló a London dry ginhez, nem szükséges ugyanazoknak a szigorú szabályoknak megfelelnie, így a különféle márkák egyedi karaktereket alkothatnak.