A Dalmore malt mesterei ezt az italt kifejezetten azok számára kreálták, akik szeretik a szivar füstjét és a whisky simogató ízét együtt élvezni. 10 és 15 év közötti, három különböző hordóban érlelt whiskykből lett megalkotva: - amerikai fehér tölgyből készült használt bourbon hordó, - Gonzales Byass pincészetéből származó spanyol hordó, amelyben 30 évig érleltek Oloroso sherry-t, - Premier Cru besorolású pincészetből származó, Cabernet Sauvignon érlelésére használt, francia barrique hordó.
Single malt whisky
A single malt whisky egyetlen lepárlóüzemben készül, kizárólag árpamalátából, és az adott lepárló egyedi karakterét hordozza. Ez a fajta whisky a legtisztább formája a whiskykészítésnek, hiszen nem keverik más whiskykel, és az ízvilága gyakran összetett, rétegezett. A különböző régiókban különféle single malt whiskyk készülnek, amelyek eltérő ízprofilt mutatnak. A single malt whisky iránti szenvedély sok rajongónak külön élményt jelent, hiszen minden üveg egyedi karaktert közvetít az adott hely földrajzi és kulturális adottságaiból.