A Don Ramón vállalat megalapításra került 1966-ban, a mexikói tequila fellegvárában, Jaliscóban.
A Casa Don Ramónnál a tequila szenvedélyt, büszkeséget és örökséget jelent. Az alapanyagot mindig 100%-ban kék agávéból desztillálják, melyet a tapasztalt jimadorok kézzel szüretelnek a föld bőségéből. A mezőtől a tequiláig minden lépést a Maestro Tequilero művészete irányít. A maestro által kidolgozott szabályok teszik az agávéból készült tequilát és mezcalt valódi életelixírré. Mindenkor a Don Ramón soros maestrója őrzi a párlatok profiljának egységességét és a megszokott magas minőségű aromakaraktert.
A Don Ramón tequila idővel tökéletesedett. Generációról generációra tovább örökített kézműves módszerekkel készül, és a tapasztalt jimadorok felelőssége, hogy a mezőn válogassák ki a legkiválóbb minőségű kék agávé tequilát, lehetővé téve a mesterek számára, hogy a legfinomabb tequilás ízvilágot hozhassák létre. A lepárlás során alkalmazott jól bevált gyakorlatnak köszönhetően a végeredmény egy lágy ízű, hosszú lecsengésű tequila, mely kiváló a könnyed kortyolgatáshoz, és alkotóeleme lehet kivételes koktéloknak.