A Don Ramón tequilák elkészítése generációkon átívelő kézműves módszerekkel lett tökéletesítve. Az tapasztalt jimadorok a környék legjobb Blue Weber agávé termőterületeit ismerik fel, amelyek a legfinomabb agávét biztosítják a tequila készítéshez. A lágy, sima zamatú tequila hosszú lecsengése a lepárló védjegye, amely isteni hozzáadékot kínál a modern koktélokhoz. A Don Ramón Silver tequila selymes lágyságát a dupla desztillálás biztosítja, és Mexikó Jalisco-fennsíkán hosszú évtizedek óta készítenek frenetikus minőségű tequilákat. Az 100%-ban Blue Weber agávéból készült ezüst tequila könnyed, friss és virágos ízvilágát az érett agávé szelektív betakarítás és a préselés előtti főzés biztosítja, ami egy finom, enyhén édes ízprofilhoz vezet, amit a mineralitás átszövésével érezhetünk minden kortyban.
Blanco tequila
A Blanco tequila, más néven Silver vagy Plata tequila, a legfrissebb és legkevésbé érlelt változata a tequilának. Az ital az agave növényből való lepárlást követően közvetlenül palackozásra kerül, így megőrzi az agave édes, friss, és zöld ízjegyeit. Ez a tequila tiszta és sima, enyhe citrusos jegyekkel, amelyeket a friss agave és a helyi terroir hatásai formálnak.
A Blanco tequila a legjobb választás, ha szeretnéd felfedezni az agave igazi karakterét, és egy olyan italt keresel, ami remek alapot ad a koktélokhoz, mint a Margarita vagy a Paloma. A tiszta ízvilág és a könnyedség miatt ez a típus ideális azoknak, akik kedvelik a friss, markáns italokat.
A Blanco tequila alapvetően tükrözi a tiszta mexikói természetet, mivel semmilyen érlelést nem kap. Az agave alapú ízek dominálnak, melyek frissességükkel egyenesen a termőföldekre repítenek minket. Az ital tisztasága és lendülete a legjobban azok számára ideális, akik a tiszta, letisztult ízekre vágynak.