Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.
GERE ATTILA Olaszrizling 2024 (0,75l)
2.239 Ft
Menny.:db

GERE ATTILA Olaszrizling 2024 (0,75l)

2.239 Ft
Menny.:db
Házhozszállítás: 1-3 munkanap
Készletinformáció: Rendelhető
Gyártó: Gere Attila
Szerezhető hűségpontok: 12
Egységár: 2.985,33 Ft/liter

Termék leírás

Illatában zöldalma és őszibarack, virágos, mézes jegyekkel. Kóstolóskor a lágy savak mellett visszaköszönnek a gyümölcsök, kiegészülve a fajtajelleges, mandulás lecsengéssel. A fajta a borvidék szépségeit magánhordozó könnyed, lágy, gazdag bor.

Olaszrizling szőlőről

Az olaszrizling a szőlőfélék családjába, a bortermő szőlőkhöz tartozó olasz vagy francia eredetű elterjedt szőlőfajta. Magyarországra Franciaországból került a 19. század közepétől, és az egyik leggyakoribb fehérborszőlő lett. A nagy filoxérajárvány során elpusztult szőlők helyébe ültették. Legjobb magyarországi termőhelyein, a Szent György-hegyen és Csopakon ma már sokkal jobb eredményt hoz, mint eredeti hazájában. Borának íze gyakran a keserű manduláéra emlékeztet. Enyhe rezeda illatú, savai szelídek, de ennek mértéke a termelőhelytől függ. Az Észak-Dunántúlon például Csopakon a leglágyabb, Badacsony és Balatonederics felé a savas jelleg erősödik és Somlón a legerősebb. Egy helyen belül a hegyek északi részén savasabb, délen lágyabb. Október első felében szüretelhető. Későn érő, ezért szereti a melegebb helyeket, a déli lejtőket. Bőven termő, kiváló minőségű fajta. olaszrizling egyedi jellemzője a nagy magnéziumigény; ennek hiányában hiánybetegsége alakulhat ki. A felvett magnézium jelentős része a termésbe és onnan a borba kerül, ezért bora izomgörcsök stb. ellen gyógyhatású. Magyarországon a badacsonyi borvidék bazalton termesztett olaszrizlingjeinek borában van a legtöbb magnézium.

Gere Attila pincészet története

Gere Attila Pincészete a magyarországi Villányi borvidéken található, és Gere Attila, a pincészet alapítója és vezető borásza nevéhez kötődik. A pincészet története a 1970-es évekre nyúlik vissza, amikor Gere Attila szülei kezdték meg a szőlőtermesztést és a borkészítést. A családi tradíciókat követve Gere Attila folytatta a munkát, és a pincészet mára az egyik legismertebb és legelismertebb borászati vállalkozássá vált Magyarországon.
A Villányi borvidék adottságai ideálisak a vörösborok termesztéséhez, és Gere Attila ennek a terroir-nak az előnyeit kihasználva készíti el kiváló minőségű borait. A pincészet fő hangsúlyt fektet a Cabernet Sauvignon, a Merlot és a Kadarka fajtákra, de a kínálatban megtalálhatók más helyi és nemzetközi fajták is.
A Gere Attila Pincészete kiemelkedik a Villányi Bikavér borai révén, melyek erőteljes karakterrel és gazdag ízvilággal rendelkeznek. A Bikavér a pincészet egyik ikonikus borává vált, és a magyar vörösborok elitjébe emelkedett. A pincészet filozófiája a hagyományok iránti tisztelet, a terroir kiemelése és a kiváló minőségű borok előállítása.
Gere Attila elkötelezett a fenntarthatóság iránt, és a pincészet szőlőültetvényein ökológiai gazdálkodási elveket alkalmaznak. A biodinamikus megközelítés és a természetes erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás mind részei a pincészet munkájának. Az ökológiai lábnyom minimalizálása és a környezetvédelem számukra kiemelt fontosságú.
A Gere Attila Pincészete a látogatók számára is vonzó úti cél. A pincelátogatások során a vendégek megismerhetik a borászat történetét, a szőlőtermesztés folyamatát és a borok készítésének művészetét. A borkóstolók során pedig belemerülhetnek a pincészet lenyűgöző borvilágába.
Gere Attila Pincészete nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi borászati színtéren is kiemelkedően szerepel. A Gere Attila borai számos elismerést gyűjtöttek be világszerte, hozzájárulva Magyarország borászati hírnevéhez és a Villányi borvidék nemzetközi presztízséhez.

Villány

A Villányi borvidék kulcsszerepet játszott a magyar borászat megújulásában, és Magyarország egyik legfejlettebb bortermelő területeként emelkedik ki. A borvidék sikere számos tényezőnek köszönhető, köztük a nagyüzemi termelésben jártas kiváló szakemberek és az idetelepült svábok elkötelezettsége. A Villány borvidék két fő településhez, Villányhoz és Siklóshoz kötődik, melyek eltérő arculatú borokat termelnek. Villány a tüzes vörösborairól és modern technológiájáról ismert, míg Siklós inkább fehérboraival hívja fel magára a figyelmet, bár kissé háttérbe szorult. A borvidék a legdélibb fekvésű területünk, ahol összesen 2100 hektáron gazdálkodnak szőlőültetvényeken. A szubmediterrán éghajlat kiváló feltételeket biztosít a szőlő érleléséhez, ami nélkülözhetetlen a borvidék sikeréhez. Ez a terület Magyarország legmelegebb és legnaposabb borvidéke, hosszú száraz nyarakkal és tenyészidővel. A talaj a Villányi-hegység vörös agyaggal és barna erdőtalajjal keveredő löszéből áll, ami tovább erősíti a borok különleges karakterét.

Hasonló termékek

GERE ATTILA Rosé 2023 (0,75l)

Száraz rosébor

2.239 Ft
Rendelhető

GERE ATTILA Portugieser 2023 (0,75l)

Száraz vörösbor

2.239 Ft
Rendelhető

PETRÉNY DC Debrői Cuvée 2020 (0,75l)

Félédes fehérbor

2.229 Ft
Rendelhető

PETRÉNY Egri Bikavér 2020 (0,75l)

Száraz vörösbor

2.229 Ft
Rendelhető

PETRÉNY Cabernet Sauvignon 2020 (0,75l)

Száraz vörösbor

2.229 Ft
Rendelhető

KAMOCSAY ÁKOS Olaszrizling 2022 (0,75l)

Száraz fehérbor

2.209 Ft
Rendelhető

IKON Sauvignon Blanc 2023 (0,75l)

Száraz fehérbor

2.209 Ft
Rendelhető

ESZTERBAUER Leányka 2023 (0,75l)

Száraz fehérbor

2.209 Ft
Rendelhető