Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.
GERE ATTILA Portugieser 2023 (0,75l)
2.239 Ft
Menny.:db

GERE ATTILA Portugieser 2023 (0,75l)

2.239 Ft
Menny.:db
Házhozszállítás: 1-3 munkanap
Készletinformáció: Rendelhető
Gyártó: Gere Attila
Szerezhető hűségpontok: 12
Egységár: 2.985,33 Ft/liter

Termék leírás

Könnyed, kerek, finom elegancia, melyben a primőr jegyek már letisztultabban, harmonikusabban mutatkoznak. Dominál benne a málna, meggy, a cseresznye, mellettük izgalmat és többrétűséget kölcsönző fűszeres, ászokhordós aromák. Kóstolva minden a helyén van. Jóivású bor, nem tolakodó, kísérő savak, sok-sok gyümölcs, egy leheletnyi sóssággal a végén.

Portugieser szőlőről

A portugieser, más néven kékoportó vagy oportó, földrajzi helyre utaló elnevezése miatt az EU-szabályoknak megfelelően portugieser néven ismert, egy kék, vörösborszőlő-fajta, melynek elterjedési területe jellemzően Közép-Európa, különösen Magyarország, Ausztria és Németország borvidékeire koncentrálódik. A szőlőfajta eredeti neve, a kékoportó vagy oportó földrajzi utalása miatt Magyarországnak a palackok cimkéjén a külföldön elterjedt portugieser nevet kell használni.
A portugieser szőlőből készült bor jellegzetes lágy ízű, gazdag színanyaggal rendelkező könnyű asztali vörösbor. Az 2000 óta folytatott fejlesztéseknek köszönhetően ma már kapható rozé változata is, valamint az egri borvidéken készített Egri bikavér, mely hosszabb érlelési idő után készül, és kékfrankos, medoc noir, oportó vagy cabernet franc fajták házasításával.
A portugieser származása kapcsán bizonytalanság fennáll. Egyesek azt gondolják, hogy a név portugál eredetű, míg mások azt állítják, hogy osztrák származású. Ennek ellenére a fajta Közép-Európában találta meg otthonát, és a környező országok borászataiban is jelentős szerepet játszik.

Gere Attila pincészet története

Gere Attila Pincészete a magyarországi Villányi borvidéken található, és Gere Attila, a pincészet alapítója és vezető borásza nevéhez kötődik. A pincészet története a 1970-es évekre nyúlik vissza, amikor Gere Attila szülei kezdték meg a szőlőtermesztést és a borkészítést. A családi tradíciókat követve Gere Attila folytatta a munkát, és a pincészet mára az egyik legismertebb és legelismertebb borászati vállalkozássá vált Magyarországon.
A Villányi borvidék adottságai ideálisak a vörösborok termesztéséhez, és Gere Attila ennek a terroir-nak az előnyeit kihasználva készíti el kiváló minőségű borait. A pincészet fő hangsúlyt fektet a Cabernet Sauvignon, a Merlot és a Kadarka fajtákra, de a kínálatban megtalálhatók más helyi és nemzetközi fajták is.
A Gere Attila Pincészete kiemelkedik a Villányi Bikavér borai révén, melyek erőteljes karakterrel és gazdag ízvilággal rendelkeznek. A Bikavér a pincészet egyik ikonikus borává vált, és a magyar vörösborok elitjébe emelkedett. A pincészet filozófiája a hagyományok iránti tisztelet, a terroir kiemelése és a kiváló minőségű borok előállítása.
Gere Attila elkötelezett a fenntarthatóság iránt, és a pincészet szőlőültetvényein ökológiai gazdálkodási elveket alkalmaznak. A biodinamikus megközelítés és a természetes erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás mind részei a pincészet munkájának. Az ökológiai lábnyom minimalizálása és a környezetvédelem számukra kiemelt fontosságú.
A Gere Attila Pincészete a látogatók számára is vonzó úti cél. A pincelátogatások során a vendégek megismerhetik a borászat történetét, a szőlőtermesztés folyamatát és a borok készítésének művészetét. A borkóstolók során pedig belemerülhetnek a pincészet lenyűgöző borvilágába.
Gere Attila Pincészete nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi borászati színtéren is kiemelkedően szerepel. A Gere Attila borai számos elismerést gyűjtöttek be világszerte, hozzájárulva Magyarország borászati hírnevéhez és a Villányi borvidék nemzetközi presztízséhez.

Villány

A Villányi borvidék kulcsszerepet játszott a magyar borászat megújulásában, és Magyarország egyik legfejlettebb bortermelő területeként emelkedik ki. A borvidék sikere számos tényezőnek köszönhető, köztük a nagyüzemi termelésben jártas kiváló szakemberek és az idetelepült svábok elkötelezettsége. A Villány borvidék két fő településhez, Villányhoz és Siklóshoz kötődik, melyek eltérő arculatú borokat termelnek. Villány a tüzes vörösborairól és modern technológiájáról ismert, míg Siklós inkább fehérboraival hívja fel magára a figyelmet, bár kissé háttérbe szorult. A borvidék a legdélibb fekvésű területünk, ahol összesen 2100 hektáron gazdálkodnak szőlőültetvényeken. A szubmediterrán éghajlat kiváló feltételeket biztosít a szőlő érleléséhez, ami nélkülözhetetlen a borvidék sikeréhez. Ez a terület Magyarország legmelegebb és legnaposabb borvidéke, hosszú száraz nyarakkal és tenyészidővel. A talaj a Villányi-hegység vörös agyaggal és barna erdőtalajjal keveredő löszéből áll, ami tovább erősíti a borok különleges karakterét.

Hasonló termékek

GERE ATTILA Rosé 2023 (0,75l)

Száraz rosébor

2.239 Ft
Rendelhető

GERE ATTILA Olaszrizling 2024 (0,75l)

Száraz fehérbor

2.239 Ft
Rendelhető

PETRÉNY DC Debrői Cuvée 2020 (0,75l)

Félédes fehérbor

2.229 Ft
Rendelhető

PETRÉNY Egri Bikavér 2020 (0,75l)

Száraz vörösbor

2.229 Ft
Rendelhető

PETRÉNY Cabernet Sauvignon 2020 (0,75l)

Száraz vörösbor

2.229 Ft
Rendelhető

KAMOCSAY ÁKOS Chardonnay 2022 (0,75l)

Száraz fehérbor

2.209 Ft
Rendelhető

KAMOCSAY ÁKOS Irsai Olivér 2023 (0,75l)

Száraz fehérbor

2.209 Ft
Rendelhető

ESZTERBAUER Öröm 2023 (0,75l)

Száraz rosébor

2.209 Ft
Rendelhető