Glenfiddich whisky története
A Glenfiddich lepárlója 1876-ban nyílt meg Dufftownban, Skóciában, és 1887 karácsonyán kezdte el az első whisky-készítést. A lepárló 1963-ban volt az első, amely külföldre exportálta a single malt whisky-t, amelyet ekkor még csak kevert whisky-ként használtak. A 60-as és 70-es évek gazdasági nehézségei ellenére sikerült megőrizniük családi tulajdonú státuszukat, elkerülve a felvásárlást. A lepárló a highlandi whisky-k között egyedüliként végez minden gyártási fázist egy helyszínen: a whisky készítése, érlelése és palackozása is itt történik. A gyártási folyamat során kizárólag a Robbie Dhu forrás vizét használják. Az érlelést használt bourbonös hordókban végzik, de lehetőség van rumos vagy sherrys hordós utóérlelésre is. 1957 óta a Glenfiddich whisky-jeit egyedülálló, háromszög alakú palackban értékesítik.