Golden Kaan pincészet története
A dél-afrikai szőlőskertek nagy része a Western Cape régióban, a tengerpart közelében fekszik. A hagyományos bortermelő területek a Jóreménység Fok félszigeten és környékén főleg mediterrán klímájúak, meleg száraz nyarakkal és elegendő mennyiségű téli csapadékkal, biztosítva az öntözés minimális szintjét. Ezek az időjárási feltételek és talajviszonyok biztosítják a világszerte elismert szőlőket, amelyeket testes és egyedi borok készítésére használnak, amilyen például a Golden Kaan.
Stellenbosch
Stellenbosch a leghíresebb bortermelő régió Dél-Afrikában. A város a Nyugat-Fokföld partvidéki régiójában található, borkészítési történelemmel átitatott, és az ország legismertebb borászatainak ad otthont. Számos szőlőfajtát termesztenek itt, de a Stellenbosch Cabernet Sauvignon az, amelyet a világ borlapjain is megtalálhatunk.
A Stellenbosch borvidék területén található gránit, homokkő alapú talajok vitathatatlanul a legértékesebb erőforrások a borkészítés szempontjából.
A régió éghajlata viszonylag forró és száraz, bár a déli Hamis-öbölből érkező tengeri hatás is érvényesül. A délkeleti hűvös szellők délután átsöpörnek a szőlőültetvényeken, felfrissítve a szőlőt a reggeli forró nap után. A fehérborszőlő fajtákat gyakran közelebb ültetik az óceánhoz, ahol ez a hatás erőteljesebb.