A gin alapnövénye a helyi kézzel begyűjtött cukormoszat, amelyet egy helyi búvár és tengeri moszat szakértő válogat ki a rejtett víz alatti erdőkből. Ezt a növényt nyolc másik összetevővel egészítik ki, mint például a borókabogyó, koriandermag, cassia-kéreg, angelikagyökér, fahéj, narancs, grapefruit és egy titkos fűszerkeverék. Az ízét a helyi, alacsony ásványianyagú esővíz lágyítja, amely az Abhainn Cnoc a 'Charrain forrásából származik. A gin helyben, kézzel palackozzák és címkézik, majd parafadugóval zárják le. Minden palackra kézzel ragasztanak egy zárószalagot a főzde földrajzi koordinátáival, így garantálva, hogy valóban egy Harris gin van a kezünkben.
Dry gin
A Dry gin kifejezés olyan ginek összefoglaló neve, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, és a boróka mellett egyéb fűszerek, citrusok és gyógynövények is dominálnak bennük. A Dry gin általában tiszta, száraz, enyhén kesernyés ízű, amely nem terheli túl az érzékeinket. Bár a Dry gin lehet hasonló a London dry ginhez, nem szükséges ugyanazoknak a szigorú szabályoknak megfelelnie, így a különféle márkák egyedi karaktereket alkothatnak.