Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.
JUHÁSZ Olaszrizling 2023 (0,75l)
1.289 Ft
Menny.:db

JUHÁSZ Olaszrizling 2023 (0,75l)

1.289 Ft
Menny.:db
Házhozszállítás: 1-3 munkanap
Készletinformáció: Rendelhető
Gyártó: Juhász
Szerezhető hűségpontok: 7
Egységár: 1.718,67 Ft/liter

Termék leírás

Vonzó illatában fehér virágok, sült alma, trópusi gyümölcsök, ananász és datolyaszilva. Olajos test, ízében a finom gyümölcsösség mellett a törökmogyoró és a mandula aromái is felfedezhetők. Klasszikus, harmonikus bor hosszú, grapefruit-os, finoman sós, ásványos lecsengéssel. Félkemény sajtok, Stroganoff pulyka és tejszínes tésztaételek mellé ajánljuk, de gyöngytyúk húsleves és sütőtök mellé is kipróbálhatjuk.

Olaszrizling szőlőről

Az olaszrizling a szőlőfélék családjába, a bortermő szőlőkhöz tartozó olasz vagy francia eredetű elterjedt szőlőfajta. Magyarországra Franciaországból került a 19. század közepétől, és az egyik leggyakoribb fehérborszőlő lett. A nagy filoxérajárvány során elpusztult szőlők helyébe ültették. Legjobb magyarországi termőhelyein, a Szent György-hegyen és Csopakon ma már sokkal jobb eredményt hoz, mint eredeti hazájában. Borának íze gyakran a keserű manduláéra emlékeztet. Enyhe rezeda illatú, savai szelídek, de ennek mértéke a termelőhelytől függ. Az Észak-Dunántúlon például Csopakon a leglágyabb, Badacsony és Balatonederics felé a savas jelleg erősödik és Somlón a legerősebb. Egy helyen belül a hegyek északi részén savasabb, délen lágyabb. Október első felében szüretelhető. Későn érő, ezért szereti a melegebb helyeket, a déli lejtőket. Bőven termő, kiváló minőségű fajta. olaszrizling egyedi jellemzője a nagy magnéziumigény; ennek hiányában hiánybetegsége alakulhat ki. A felvett magnézium jelentős része a termésbe és onnan a borba kerül, ezért bora izomgörcsök stb. ellen gyógyhatású. Magyarországon a badacsonyi borvidék bazalton termesztett olaszrizlingjeinek borában van a legtöbb magnézium.

Juhász pincészet története

A Juhász Testvérek Pincészete Magyarországon, a Szekszárdi borvidéken található, és a Juhász testvérek, Juhász Bence és Juhász Dávid munkájához kötődik. A pincészet 2016-ban indult, és azóta elkötelezett a kiváló minőségű vörösborok előállítása mellett.

A Szekszárdi borvidék kiváló adottságokkal rendelkezik a vörösborok teremtéséhez, és a Juhász Testvérek ezt kihasználva termesztik a helyi és nemzetközi fajtákat, beleértve a Kadarkát, a Kékfrankost, és a Cabernet Sauvignont. A pincészet egyik fő célja a terroir kiemelése és a környezetvédelmi szempontok figyelembevétele a szőlőtermesztésben és borkészítésben.

A Juhász Testvérek hangsúlyt fektetnek a hagyományos borászati módszerekre és az innovációra is. A pincészet modern technológiákat alkalmaz a szőlőültetvényektől a pinceig, de ugyanakkor szigorúan tiszteletben tartják a tradicionális borászati elveket. A kezeik között születő borok karakteresek, gazdagok és tükrözik a Szekszárdi borvidék sajátos stílusát.

A Juhász Testvérek Pincészete elkötelezett a fenntarthatóság iránt. A szőlőművelés során biológiai és ökológiai gazdálkodási módszereket alkalmaznak, hogy minimalizálják a környezeti hatásokat. A pince kialakításában és működtetésében is figyelembe veszik a fenntarthatósági szempontokat.

A pincészet látogatókat is fogad, és a pincebejárások, borkóstolók során lehetőséget biztosít a vendégeknek a pincészet és a Szekszárdi borvidék megismerésére. A Juhász Testvérek borai révén hozzájárulnak a magyar borászat változatos és magas minőségű kínálatához.

Egri borvidék

Az Egri borvidék Magyarország gazdag történelmi örökségének és kiváló borainak otthona. A történelmi múltba mélyedve fedezhetjük fel ezt a varázslatos vidéket, amely Északkelet-Magyarországon terül el, az Egri-Bükkalja déli lejtőin és Heves vármegye területén. Néhány terület a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyébe is kiterjed, létrehozva ezen a tájon egy különleges, szőlőültetvényekkel tarkított mozaikot. A borvidék területe hatalmas, összesen 22 160 hektár, melyből kiemelkedően 18 302 hektár az I. osztályba tartozik. Ebből a lenyűgöző kiterjedésből mintegy 6000 hektár szolgál szőlőültetvényeknek, ahol gondosan munkálkodnak az elkötelezett szőlészek és borászok. Eger és környéke, a borvidék névadója és központja, büszkén mutatkozik be, mint a vidék szívverése. Eger mellett további 19 község osztozik a borokban rejlő gazdagságban, mindegyikük saját karakterrel és történettel rendelkezik. Az Egri borvidék szőlő- és borkultúrája lenyűgöző módon hosszú időre nyúlik vissza, közel 1000 évet meghaladva. Ez az ősi hagyomány és művészet része a mindennapi életnek, amely mélyen befolyásolja a vidék lakóinak életét és identitását. A szőlőművelés és borkészítés mestersége itt szinte szentként őrződik, generációról generációra öröklődik, és a borokban megtestesül a terroir, a szőlőfajták és a borászati hagyományok egyedülálló harmóniája. Az Egri borvidék egy valódi kincs, ahol a természet, a történelem és a mesteri borászat találkozik, létrehozva egy olyan területet, amely méltán büszkélkedhet Magyarország borkultúrájának egyik fénypontjával.

Hasonló termékek

JUHÁSZ Muscat Ottonel Száraz 2023 (0,75l)

Száraz fehérbor

1.289 Ft
Rendelhető

JUHÁSZ Muscat Ottonel Félédes 2023 (0,75l)

Félédes fehérbor

1.289 Ft
Rendelhető

JUHÁSZ Egri Csillag 2023 (0,75l)

Száraz fehérbor

1.289 Ft
Rendelhető

JUHÁSZ Gyöngybor 2023 (0,75l)

Száraz fehér gyöngyözőbor

1.289 Ft
Rendelhető

JUHÁSZ Sauvignon Blanc 2023 (0,75l)

Száraz fehérbor

1.289 Ft
Rendelhető

JUHÁSZ Egri Cuvée 2023 (0,75l)

Száraz vörösbor

1.289 Ft
Rendelhető

FEIND Olaszrizling 2023 (0,75l)

Száraz fehérbor

1.419 Ft
Rendelhető

FONTÁNYI Ottonel Muskotály 2024 (0,75l)

Félédes fehérbor

1.429 Ft
Rendelhető