Jura whisky története
A lepárlóüzemet Jura, Archibald Campbell alapította 1810-ben. A szeszfőzde tönkrement, de 1884-ben helyreállították. 1900 körül ismét használaton kívül volt és lebontották. Az 1950-es években két helyi birtoktulajdonos, Robin Fletcher és Tony Riley-Smith, akik a helyi gazdaság újjáélesztésére törekedtek, Lothian, Barclay, Jarvis & Boys építészekkel a whisky és William Delmé-Evans szeszfőzde-szakértő közreműködésével újjáépítették és bővítették a lepárlóüzemet. A munka 1963-ban fejeződött be, és magába foglalta a magasabb lepárlók felszerelését, lehetővé téve a lepárló számára, hogy maláta keveréket hozzon létre.
JURA 10 Years whisky + dd (0,7l - 40%)
Single malt whisky
Szállítás: | 1-3 munkanap |
Származás: | Skócia |
Érlelési idő: | 10 év |
JURA Journey whisky + dd (0,7l - 40%)
Single malt whisky
Szállítás: | 1-3 munkanap |
Származás: | Skócia |