A Kalumba Madagascar Spiced Gin egy újgenerációs fűszeres gin aszalt fügén érlelve, amely nevét a világon elsők között feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről kapta.
Egyedi karakterét a tizenhétféle Madagaszkárról és Afrikából származó, vadon termő fűszernövény adja.
A Kalumba alapja borókapárlat, mely a Kecskeméti Zwack Párlat Manufaktúrában készül. Az italt a desztillálást követően tölgyfahordóban, aszalt fügén érlelik, mely kerekséget, lágyságot kölcsönöz az italnak. Az aszalt fügén történő érlelés teszi lehetővé az ital önmagában történő fogyasztását, amely rendkívül egyedi a ginek világában.
Dry gin
A Dry gin kifejezés olyan ginek összefoglaló neve, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, és a boróka mellett egyéb fűszerek, citrusok és gyógynövények is dominálnak bennük. A Dry gin általában tiszta, száraz, enyhén kesernyés ízű, amely nem terheli túl az érzékeinket. Bár a Dry gin lehet hasonló a London dry ginhez, nem szükséges ugyanazoknak a szigorú szabályoknak megfelelnie, így a különféle márkák egyedi karaktereket alkothatnak.