Ez a kiadás a Kilchoman második Fino sherryhordós palackozása. A 2017-ben lepárolt spirit teljes egészében ex Fino sherryhordóban érlelődött minimum 5 évig. Antony Willis, a Kilchoman alapító tulajdonosa 20 hordót választott ki személyesen a neves Jose y Miguel Martin bodegaházból. Ahogy a többi small batch palackozás esetében, ebből a kiadásból is mindössze 15.000 palack készült.
Single malt whisky
A single malt whisky egyetlen lepárlóüzemben készül, kizárólag árpamalátából, és az adott lepárló egyedi karakterét hordozza. Ez a fajta whisky a legtisztább formája a whiskykészítésnek, hiszen nem keverik más whiskykel, és az ízvilága gyakran összetett, rétegezett. A különböző régiókban különféle single malt whiskyk készülnek, amelyek eltérő ízprofilt mutatnak. A single malt whisky iránti szenvedély sok rajongónak külön élményt jelent, hiszen minden üveg egyedi karaktert közvetít az adott hely földrajzi és kulturális adottságaiból.