Kyoto egy olyan hely, ahol egy egyedi és ősi kultúra virágzik tovább a modern, élvonalbeli társadalom mellett. Kyotoban ez az első kézműves, prémium minőségű gin lepárló.
A város lehetővé teszi számukra, hogy felhasználjuk a világhírű Fushimi vizet és a régió gyümölcseit, fűszereit és teáit, valamint együttműködjünk olyan kézművesekkel, akiknek családja 10 vagy több generáción keresztül tökéletesítette mesterségét.
Filozófiájuk, hogy ne legyünk mindenben szakértők, inkább a legjobb megpróbálni elsajátítani egyet. Emiatt sok más lepárlótól eltérően csak a The Kyoto Distillery-ben készítenek gint.
Dry gin
A Dry gin kifejezés olyan ginek összefoglaló neve, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, és a boróka mellett egyéb fűszerek, citrusok és gyógynövények is dominálnak bennük. A Dry gin általában tiszta, száraz, enyhén kesernyés ízű, amely nem terheli túl az érzékeinket. Bár a Dry gin lehet hasonló a London dry ginhez, nem szükséges ugyanazoknak a szigorú szabályoknak megfelelnie, így a különféle márkák egyedi karaktereket alkothatnak.