Az 1879-ben alapított Hori-Shichimeien teacég együttműködésével, a híres Uji tea régióban, Kyoto déli részén termesztett szuperprémium teafüvek felhasználásával készül ez a gin. A Tencha és Gyokuro teák intenzív, gazdag ízeket kölcsönöznek a ginnek, miközben a teák sajátos citrusos és fehércsokoládés édességét is megőrzik. A teák az 1300-as évek óta létező Okunoyama teaültetvényen teremnek.
Dry gin
A Dry gin kifejezés olyan ginek összefoglaló neve, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, és a boróka mellett egyéb fűszerek, citrusok és gyógynövények is dominálnak bennük. A Dry gin általában tiszta, száraz, enyhén kesernyés ízű, amely nem terheli túl az érzékeinket. Bár a Dry gin lehet hasonló a London dry ginhez, nem szükséges ugyanazoknak a szigorú szabályoknak megfelelnie, így a különféle márkák egyedi karaktereket alkothatnak.