Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.

Mojito

Mojito

1593-ban Francis Drake flottájának egyik tengerésze engedélyt kapott I. Erzsébet angol királynőtől, hogy szeszesitalokat és kevert italokat árusítson. Ő találta ki a Mojito elődjét, melynek alapját a nyers, érleletlen aguardiente, azaz cukornádpárlat, a rum ősét alkotta. A meglehetősen nagy népszerűségre szert tett italt különböző néven emlegették, mint például Drake, Drac vagy Draque.

A 19. században megjelentek a faszénen szűrt, tiszta fehér lágyított rumok, és így a Mojito eredeti receptjét is átalakították. Minőségi rummal gazdagították az italt, és az új recept új nevet hozott magával: Mojito. A kifejezés eredete a spanyol "mojar" szóból ered, ami azt jelenti, hogy megnedvesíteni.

Hozzávalók:

  • 40 ml fehér rum
  • 2 bárkanál nádcukor
  • 1/2 lime
  • menta
  • szódavíz

Elkészítés:
A long drinkes pohárba helyezzük a cukrot, majd facsarjuk bele a 1/2 lime levét, dobáljuk bele a lime cikkeket is. Egy bárkanállal alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a friss mentát. Töltsük meg a poharat darált jéggel, majd öntsük hozzá a rumot. Használjuk a bárkanalat a keveréshez, majd öntsük fel az italt szódával. Végül, helyezzünk friss tört jeget az ital tetejére.

Tartalomhoz tartozó címkék: Rum Mojito Koktél

Kapcsolódó tartalmak