A melasz alapú rumot az ősi SzIAM Királyságban desztillálják és érlelik. Thaiföldi cukornádból származó melaszt 36 órán át erjesztik, mielőtt egy oszlopos lepárlóban lepárlásra kerülne, 45 km-re a Thai-öböltől. Az így kapott rum 67% alkoholtartalmú, és a lassú érlelési módszernek megfelelően tíz évig amerikai tölgyfahordókban érlelődik. Ez a módszer a borok esetében alkalmazott módszerhez hasonlóan abból áll, hogy a hordókba hasonló korú rummal töltik fel az angyali részt. A rumot cukor hozzáadása nélkül, a tengerszint alatti síkságon található pincében érlelik, hogy az angyalok részesedése minimális legyen.A NAGA Siam illata enyhén tőzeges, pazar illatú, fűszeres és vaníliás aromákkal. A szájban lágy, bársonyos szerkezetet mutat. A fűszeres ízek előbukkannak, és a vaníliás tölgy és enyhe dohány elegáns jegyeit hordozzák