A Nikka Coffey-sorozatát kizárólag oszlopüstön desztillált párlatok alkotják. Az Aeneas Coffey által szabadalmaztatott lepárlótorony használata a párlatok tisztább, lágyabb és selymesebb jellegét eredményezi. A Miyagikyo lepárlóba 1963-ban importált 2 oszlopos üst, amely a skót hagyományokat követi. Ez az oszlopüst, bár egyedi és karakteres szesz előállítására alkalmas, eltér a modern, több oszlopos lepárlóval rendelkező társaitól, és működtetése külön szakértelmet igényel. A Nikka gin különlegessége a hagyományos gin-fűszerek (boróka, koriander, angyalgyökér, citrom stb.) mellett a Japánban honos citrusfélék (Yuzu, Kabosu, Amanatsu, Shikuwasa) és alma keveréke. Ez a párlat egyedivé teszi a piacon. A Sansho bors pikáns, keleties fűszerességet kölcsönöz az italnak, amely önmagában is kiválóan fogyasztható.
Dry gin
A Dry gin kifejezés olyan ginek összefoglaló neve, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, és a boróka mellett egyéb fűszerek, citrusok és gyógynövények is dominálnak bennük. A Dry gin általában tiszta, száraz, enyhén kesernyés ízű, amely nem terheli túl az érzékeinket. Bár a Dry gin lehet hasonló a London dry ginhez, nem szükséges ugyanazoknak a szigorú szabályoknak megfelelnie, így a különféle márkák egyedi karaktereket alkothatnak.