Az Olmeca Altost Reposado tequilát 100%-ban Mexikó Jalisco régiójának hegyvidékein termő kék agávéból állítják elő. A tequilát lepárlás után 6-8 hónapig használt whisky-s hordókban érlelik. Ennek a folyamatnak az eredménye egy igazán különleges tequila, édes, vaníliás, citromos és fás jegyekkel.
Reposado tequila
A Reposado tequila, amely szó szerint „pihentetett”-et jelent, egy érlelt változat, amely legalább két hónapot, de legfeljebb egy évet tölt tölgyfahordóban. Ez az érlelés segít lágyítani a tequila intenzív frissességét, és komplexebb ízvilágot ad neki. A tölgyfahordós érlelés során a tequila felszívja a fa ízeit, amelyeket finom vaníliás, karamellás, és enyhén füstös jegyek formálnak.
A Reposado tequila a legjobb választás, ha egy kicsit lágyabb, érettebb ízre vágysz, miközben megőrzi a Blanco tequila frissességét is. Fogyaszthatod tisztán, jéggel, vagy koktélokban, ahol a gazdagabb ízek szép harmóniát alkotnak a többi összetevővel.
A Reposado tequila különlegessége, hogy az érlelés révén a tölgyfa hatására nemcsak a tisztább agave ízjegyek, hanem egy finom fahéjas, vaníliás és mézes tónusok is megjelennek. Az érlelési folyamat az ital gazdagabb textúráját és kifinomultságát is biztosítja, így különösen ajánlott azoknak, akik egy komplexebb, érettebb élményre vágynak.