A pálinkafőzés hagyománya Panyolán a régmúlt időre nyúlik vissza. Szeszfőzdéről a XIX. század óta tudunk, mely vállalkozási formában működött a II. világháború végéig. Az ezt követő évtizedekben a helyi termelőszövetkezet üzemeltette egészen 1989-ig.
2002-ben alapították a Panyolai Szilvórium Zrt. elődjét, amely célul tűzte ki, hogy minőségi termékeivel hírnevet szerezzen határainkon belül és kívül a szatmári térség gyümölcseiből készült pálinkáinak. Az utóbbi években komoly fejlesztéseket megvalósító üzemünk változatlanul ugyanazzal célkitűzéssel, hittel és odaadással készíti termékeit, mint azt az elődök tették.
A Panyolai Szilvórium Zrt. több, a települést támogató programban vesz részt, ezzel is kifejezve, hogy a pálinkafőzésnek tradicionálisan otthont adó település közösségéhez tartozik
A Panyolai Prémium-termékek Magyarország legkedveltebb és legkifinomultabb italai közé tartoznak. Az elismerés alapja a készítés módja, a nemzedékről nemzedékre szálló tapasztalat, a részletekre kiterjedő alaposság és a tisztességesen végzett munka elegye.
Társaságunk kizárólag kiváló alapanyag felhasználásával és hagyományos receptek alapján készülő, saját tervezésű, garantált minőségű termékeket állít elő és forgalmaz.