Alexandre Gabriel szenvedélyes, kíváncsi, fáradhatatlan vállalkozó, aki a tökéletességet keresi. Kézműves üzletember, aki a legfejlettebb és legpontosabb gyártási módszerek alkalmazásával a legjobb terméket szállítja. Alexandre az ősi kézművesek, kézművesek és ötvösök fegyelmét és szenvedélyét alkalmazza rumjához és konyakjához. 1989-ben felfedezi a Maison Ferrandot, a Cognac égió egyik legrégebbi szeszes ital márkáját. A ház hírneve vitathatatlan, de az eladások elmaradnak. Alexandre Gabriel elmerülten belemerül a konyakgyártás részleteibe és mesterségébe. Hamarosan egy ugyanennyire szenvedélyes partnerekből álló dedikált disztribúciós hálózatot hoz létre. Értékeire és a Ház jövőképére épít. Húsz évvel később alapító csapatának nagy része még mindig együtt van. Az 1990-es években átfésüli a Karib-tengert, hogy a régió legjobb rumjait keresse. Megszületik az ültetvény: kézműves rumválaszték a trópusok nagy terroirjairól. Tizenöt év elhivatott rumkészítéssel később, 2012-ben Alexandre elnyerte az Év Mester Rumkeverőjét a Golden Rum Barrel Awards díjátadón, és az Amerikai Lepárló Intézet az év lepárlójának választotta.
Ma Alexandre Gabriel, a Maison Ferrand elnöke és tulajdonosa dicséretben részesült az egész kategóriában és iparágban. Három fő szeszes italra összpontosítva, amelyek a Maison Ferrand szenvedélyét és vízióját képviselik: Ferrand Cognac, Citadelle Gin és Plantation Rum: autentikus szeszes italok.