A Redemption Bourbon whiskey-t az Indiana állambeli Lawrenceburg városában készítik, a 172 éves MGP lepárlóban. Az italt 21% rozs, 75% kukorica és 4% árpamaláta felhasználásával állítják elő, kétszeres lepárlással, majd átlagosan 2,5 évig érlelik kiégetett új tölgyfahordókban. A magas kukoricatartalom klasszikus édes ízt kölcsönöz ennek a bourbonnak, melyet fa vanília- és karamell jegyek kísérnek, míg a rozs enyhén fűszeres ízt ad hozzá. 44%-os alkoholtartalommal palackozva, ez a bourbon kiváló önmagában, jéggel tálalva vagy kevert italokhoz.
Bourbon whisky
A bourbon egy jellegzetes amerikai whiskyfajta, amelynek legalább 51%-a kukoricából készül. Az Egyesült Államokban, leginkább Kentucky államban készítik, és új, égetett tölgyfahordókban érlelik. A bourbon ízvilága édesebb és gazdagabb a kukoricának köszönhetően, míg a tölgyfahordók karamellás, vaníliás jegyeket adnak hozzá. A bourbon whisky népszerű az USA-ban és világszerte is, különösen a Whiskey sour vagy a Manhattan koktél alapanyagaként.