A Redemption Rye whiskey-t az Indiana állambeli Lawrenceburg városában, a 172 éves MGP lepárlóban készítik. A whiskey 95% rozsból készül, kétszeres lepárlással, majd átlagosan 2,5 évig érlelik kiégetett új tölgyfahordókban. Tökéletes tisztán, jéggel tálalva, de kiváló alapja lehet klasszikus és modern koktéloknak egyaránt. Az ital merész, fűszeres jegyei minden koktélon átragyognak, anélkül, hogy elnyomnák az alapitalt.
Rye whisky
A rye whisky elsősorban rozsból készül, és legalább 51%-ban rozstartalommal kell rendelkeznie az Egyesült Államokban. A rye whisky erőteljesebb, fűszeresebb karakterrel bír, mint a kukorica alapú bourbon. A rozs gazdag ízvilága miatt a rye whisky népszerű azok körében, akik fűszeresebb, szárazabb whiskyt keresnek. A történelmi rye whisky központok Pennsylvania és Maryland voltak, de manapság a modern kézműves lepárlók is újra felfedezik ezt a típust.