Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.
TIFFÁN Kadarka 2021 (0,75l)
5.459 Ft
Menny.:db

TIFFÁN Kadarka 2021 (0,75l)

5.459 Ft
Menny.:db
Házhozszállítás: 1-3 munkanap
Készletinformáció: Rendelhető
Gyártó: Tiffán
Szerezhető hűségpontok: 28
Egységár: 7.278,67 Ft/liter

Termék leírás

Ördögárok, Máriagyűd, ősi alappopuláció, kézi szüret, kézi csömöszölés, spontán erjedés, ászokhordós pihentetés.

Kadarka szőlőről

A kadarka egy gyakori kék szőlőfajta Magyarországon, melynek származása bizonytalan, és két fő elmélet kering róla. Egyesek Kis-Ázsiai eredetűnek gondolják, mások pedig Albániát jelölik meg származási helyéül. Neve az albániai Shkodra város szerbhorvát „Skadar” nevéből származik. A kadarka a Balkán-félszigetről került Magyarországra valószínűleg szerb közvetítéssel a török kiűzését követően, a 18. században. Elterjedése hazánkban gyors volt, és a reformkor idejére már szinte minden borvidékünkön termesztették. Azonban napjainkra a termőterületei lecsökkentek, és csak néhány területen található meg. A legjelentősebbek az alföldi kadarka és a szekszárdi kadarka borok. A kadarka Magyarországon a Kunsági és a szekszárdi borvidéken találta meg igazi otthonát, de a Villány–Siklósi borvidéken és az Egri borvidéken is termesztik. Napfényigénye magas, és bogyói kékesfeketék, árnyékos oldalukon néha zöldeskékek. A fajta késői érésű, ám rothadékonysága és fagyérzékenysége miatt gyakran már szeptemberben szüretelik. A szeptemberi szüret eredményez alacsony mustfokot és kevés színanyagot a szőlőben. Az ideális fekvés és a kedvező évjáratok esetén azonban a kadarka elérheti a 18-20 mustfokot. A kadarka bora kiemelkedően fűszeres zamatú. A kötöttebb, löszös talajokon nevelt szőlő testesebb vörösborokat eredményez, míg a lazább homoktalajon termelt szőlő vékonyabb, üdébb borokat produkál. A fajtára jellemző a változatosság, és a minőségi borok előállításához az ideális termőhely és a megfelelő gondozás elengedhetetlen.

Tiffán pincészet története

A Tiffán Pincészet a Szekszárdi borvidéken található Magyarországon, és a régió kiemelkedő borászatai közé tartozik. A pincészet a Tiffán család vezetésével készíti kiváló minőségű vörösborait, kiemelkedve a terroir egyediségével és a szekszárdi borászati hagyományokkal való szoros kapcsolatával.

A pincészet története a 19. századig vezethető vissza, amikor a Tiffán család elkezdte a szőlőtermesztést és a borkészítést. A modern kori Tiffán Pincészetet Tiffán Ede alapította 1995-ben, és azóta a család az egyik meghatározó szereplője a szekszárdi borászati közösségnek.

A Tiffán Pincészet területe a Szekszárdi borvidék kiváló részén található, ahol a kedvező éghajlat és a talaj adottságai ideálisak a vörösborok termesztéséhez. A pincészet főként a Kékfrankosra, a Kadarkára és a Portugieser fajtákra összpontosít, de termesztenek más vörös szőlőfajtákat is.

A pincészet boraival a minőség és az egyediség a középpontban áll. A Tiffán Pincészetnek egyedi borai vannak, amelyek kifejezik a szőlőfajták és a szekszárdi terroir karakterét. A Kékfrankos a pincészet egyik kiemelkedő fajtája, melyet a szép gyümölcsösség, a fűszeresség és a szekszárdi terület sajátosságai tesznek különlegessé.

A pincészet modern technológiákat alkalmaz a borkészítés során, miközben tiszteletteljesen tekint vissza a hagyományokra. A hordós érlelés és a megfelelő szőlőművelési gyakorlatok révén a Tiffán borai jellegzetesek és kifinomultak.

A Tiffán Pincészet vendégeinek lehetősége van a borok kóstolására és a pincebejárásra. A pincészet munkatársai szívesen megosztják a látogatókkal a borászat folyamatát és a családi hagyományokat.

A Tiffán Pincészet az évtizedek során számos elismerést gyűjtött be a magyar borversenyeken, és a család elkötelezettsége a minőség mellett hozzájárult a szekszárdi borászati hagyományok fenntartásához és fejlesztéséhez.

Villány

A Villányi borvidék kulcsszerepet játszott a magyar borászat megújulásában, és Magyarország egyik legfejlettebb bortermelő területeként emelkedik ki. A borvidék sikere számos tényezőnek köszönhető, köztük a nagyüzemi termelésben jártas kiváló szakemberek és az idetelepült svábok elkötelezettsége. A Villány borvidék két fő településhez, Villányhoz és Siklóshoz kötődik, melyek eltérő arculatú borokat termelnek. Villány a tüzes vörösborairól és modern technológiájáról ismert, míg Siklós inkább fehérboraival hívja fel magára a figyelmet, bár kissé háttérbe szorult. A borvidék a legdélibb fekvésű területünk, ahol összesen 2100 hektáron gazdálkodnak szőlőültetvényeken. A szubmediterrán éghajlat kiváló feltételeket biztosít a szőlő érleléséhez, ami nélkülözhetetlen a borvidék sikeréhez. Ez a terület Magyarország legmelegebb és legnaposabb borvidéke, hosszú száraz nyarakkal és tenyészidővel. A talaj a Villányi-hegység vörös agyaggal és barna erdőtalajjal keveredő löszéből áll, ami tovább erősíti a borok különleges karakterét.

Hasonló termékek

TÓTH ZOLTÁN Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2019 (0,5l)

Édes fehérbor

5.459 Ft
Rendelhető

TIFFÁN Lucia 2019 (0,75l)

Száraz vörösbor

5.459 Ft
Rendelhető

STEIGLER Prémium Furmint Bio 2022 (0,75l)

Száraz fehérbor

5.449 Ft
Rendelhető

LAPOSA Kéknyelű 2022 (0,75l)

Száraz fehérbor

5.479 Ft
Rendelhető

SZÁSZI Kéknyelű Bio 2023 (0,75l)

Száraz fehérbor

5.379 Ft
Rendelhető

HOMOLA Syrah 2019 (0,75l)

Száraz vörösbor

5.569 Ft
Rendelhető

BOCK Royal Cuvée 2018 (0,75l)

Száraz vörösbor

5.579 Ft
Rendelhető

ROYAL TOKAJI Dűlöválogatás Furmint 2018 (0,75l)

Száraz fehérbor

5.329 Ft
Rendelhető