Villa Maria pincészet története
A Villa Maria birtokot Sir George Fistonich alapította 1961-ben. A 21 éves George 1961-ben 5 hektárnyi birtokot bérelt az édesapjától, 1 hektár telepített szőlővel. Az első borokat 1962-ben készítette. A '70-es években indult fejlődésnek a borászat, napjainkban már több mint 250 alkalmazottat foglalkoztatnak és boraikat a világ több mint 50 országába exportálják. Jelenleg két borászatot üzemeltetnek, egyet Auckland-ben, egyet Marlborough-ban.
Marlborough
A Marlborough borvidék messze Új-Zéland legnagyobb borvidéke, az ország bortermelésének háromnegyedét, szőlőterületének 70%-át és borexportjának 85%-át adja. Nemzetközileg a Marlborough Sauvignon Blanc világklasszisnak számít.
Az éghajlat általában napsütéses és meleg nyáron és ősszel, ami hosszú növekedési időszakot eredményez, és a hűvös éjszakai tengeri szellők biztosítják a jó karakteres borokhoz szükséges hőmérséklet-változatosságot. Ezenkívül nagyon száraz is lehet, és a fiatalabb szőlőtőkék gyakran igényelnek valamilyen fokú öntözést. Kiterjedt ültetvényeket hoztak létre a völgyfenék folyóteraszain, bár néhány borászat organikus módszereket alkalmazva száraz művelést végez az északi lejtőkön.