Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.

Generosa

Generosa

A generosa egy hazai nemesítésű fehérborszőlő fajta, melyet Bíró Károly 1951-ben hozott létre az ezerjó és a piros tramini fajták keresztezésével a móri borvidéken. A fajta téltűrő képessége kiváló, hasonlóan a cserszegi fűszereshez és a rajnai rizlinghez, rügyei akár -21°C-ig fagyállóak.
A fajta jól bírja a szárazságot, könnyű szüretelni, szeptember végén érik el 18-20 mustfokkal. A generosa borának jellegzetes illata szőlővirágra emlékeztet, finom savú és kellemesen ízhatású. Ezek a tulajdonságok teszik ezt a fehérborszőlő fajtát kiváló választássá a magyar borászok és borfogyasztók számára egyaránt.

Tartalomhoz tartozó címkék: Generosa