Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.

Hugo Spritz

Hugo Spritz

A Hugo koktél napjaink egyik legnépszerűbb nyári frissítője, melynek története a 2000-es évek közepéig nyúlik vissza. Egy dél-tiroli mixer alkotta meg, hogy új, izgalmas alternatívát kínáljon az akkor már rendkívül közkedvelt Aperol Spritz mellé.
Mindkét ital alapját a prosecco és a szóda adja, azonban a Hugo koktél egyedi karakterét a bodzalikőr és a friss menta levelek biztosítják, amelyek édesebb, virágosabb ízvilágot kölcsönöznek neki. Míg az Aperol Spritz narancsos és enyhén kesernyés jegyekkel rendelkezik, addig a Hugo üdítően könnyed és gyümölcsös, tökéletesen idézve a nyár hangulatát.
Az elmúlt években a Hugo koktél népszerűsége töretlenül növekszik, nem csak Olaszországban, hanem világszerte is egyre több helyen találkozhatunk vele a bárok és éttermek itallapjain. Frissítő íze és elegáns megjelenése miatt sokak kedvencévé vált, és méltán érdemelte ki helyét a klasszikus nyári koktélok sorában.

Hozzávalók:

  • 120 ml Martini prosecco
  • 30 ml szóda
  • 15 ml bodzalikőr
  • 1db citrom
  • friss menta

Elkészítés:
Elkészítéséhez helyezzünk egy friss mentaágat a koktél pohár aljára, majd öntsük rá a bodzalikőrt, és keverjük meg, hogy a menta aromája jól kioldódjon. Ezután adjunk hozzá jeget, majd öntsük fel proseccóval és szódával. Végül helyezzünk a tetejére egy citromkarikát, óvatosan keverjük össze, és már élvezhetjük is a frissítő Hugo spritz-et!

Tartalomhoz tartozó címkék: Prosecco Koktél Hugo Spritz

Kapcsolódó tartalmak