
Bailey's Irish Coffee
Az ír kávé történetét számos legenda övezi, de a legvalószínűbb eredetére az 1940-es évek Írországába, Limerick megyébe vezet az út. A Foynes tengerészeti és hidroplánmúzeum éttermében egy találékony séf gondolt egy merészet: hogyan tehetné izgalmasabbá a felszolgált kávét? Természetesen a választása az ír whiskyre esett.
Az ír kávé ma már nemcsak egy egyszerű ital, hanem az egyik legjobb módja annak, hogy felmelegedj egy hideg téli estén, vagy megkoronázd a vacsorát egy kényeztető különlegességgel. És ha már kényeztetésről van szó, miért maradnál a klasszikus receptnél, amikor egy csipetnyi Bailey's ír krémlikőrrel még csodálatosabbá varázsolhatod?
Hozzávalók:
- 60 ml Bailey's krémlikőr
- 1 adag presszókávé
- 30 ml whiskey
Elkészítés:
Az ír kávé elkészítéséhez először melegítsd fel a poharat forró vízzel, majd öntsd ki, hogy az ital tovább megőrizze hőmérsékletét. Ezután készíts egy adag presszókávét, adj hozzá egy kevés forró vizet a krémlikőrt és a whiskeyt, majd alaposan keverd össze. A tökéletes befejezéshez óvatosan kanalazz a tetejére lágyan felvert tejszínt, amely krémes réteget képez.