Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.

Caipiroska

Caipiroska

A Caipiroska koktél a népszerű brazil Caipirinha variációja. A Caipirinha eredetileg a 19. század elején jelent meg Brazíliában, ahol a cukornádból készült cachacát lime-mal és cukorral keverték, hogy egy frissítő, könnyen elkészíthető italt kapjanak. Az ital elterjedését és népszerűségét a forró brazil éghajlat is segítette, hiszen a Caipirinha kiválóan oltotta a szomjat.
Ahogy a világ egyre inkább felfedezte a Caipirinhát, különböző változatai is megjelentek. Az egyik legnépszerűbb ilyen változat a Caipiroska, amely a cachacát vodkával helyettesíti. Ez a változat különösen népszerűvé vált azokban az országokban, ahol a vodka a preferált szeszes ital, és talán még inkább azok számára, akik nem rajonganak a cachaca jellegzetes ízéért.
Bár a Caipiroska pontos eredete homályba vész, feltételezhető, hogy az 1980-as és 1990-es években, a koktélkultúra globális fellendülésének idején vált igazán népszerűvé, amikor a bartenderek a klasszikus koktélok különböző verzióival kezdtek kísérletezni. A Caipiroska így egyfajta nemzetközi híd lett, amely megőrizte a Brazil Caipirinha frissítő jellegét, miközben a vodkának köszönhetően új ízvilágot kínál.

Hozzávalók:

  • 40 ml vodka
  • 3 teáskanál cukor
  • 4 szelet lime
  • törtjég

Elkészítés:
Első lépésként helyezz egy pohárba néhány lime-szeletet, majd add hozzá a cukrot. Ezt a kettőt alaposan törd össze, hogy a lime leve és a cukor jól elkeveredjenek, és így egy friss alapot képezzenek a koktélhoz. Miután ezzel elkészültél, adj hozzá egy kanálnyi tört jeget, ami hűsítő hatást biztosít az italnak. Ezt követően öntsd rá a vodkát, majd alaposan keverd össze, hogy az ízek jól összeérjenek. Végül töltsd fel a poharat tört jéggel, és tálald a koktélt szívószállal, valamint egy kanállal, hogy fogyasztás közben is könnyedén keverhető maradjon az ital.

Tartalomhoz tartozó címkék: Vodka Koktél Caipiroska

Kapcsolódó tartalmak