Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.

Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

Az eredeti Tequila Sunrise koktél tequilát, crème de cassis-t (feketeribizliből készült édes likőr), lime levet és szóda vizet tartalmazott, és Gene Sulit alkotta meg az 1930-as vagy 1940-es években az Arizona Biltmore Hotelben.
A modern, népszerűbb verziót, amely tequilát, narancslevet és grenadint tartalmaz, Bobby Lozoff és Billy Rice készítette a Trident bárban, Sausalito-ban, Kaliforniában, az 1970-es évek elején. Mick Jagger felfigyelt erre a változatra egy Rolling Stones buli során 1972-ben, és elterjesztette Amerikában. A Tequila Sunrise gyorsan népszerűvé vált, és a Jose Cuervo 1973-ban marketing céllal a palackjain is feltüntette a receptet. Az Eagles zenekar még egy dalt is írt róla, majd 1988-ban egy sikeres film is készült ugyanezzel a címmel.
2023-ban a Marin History Museum emléktáblát helyezett el a Trident étteremben a koktél újraértelmezésének emlékére.

Hozzávalók:

  • 40 ml Don Ramon tequila 
  • 20 ml grenadine szirup
  • 10 ml citromlé
  • 1,5 dl narancslé

Elkészítés:
Az első lépés, hogy jégkockákat teszünk egy pohárba, majd apránként ráöntjük a kimért tequilát, a lehetőleg frissen facsart citrom- és narancslevet, és végül egyszer megkeverjük az egészet.
Fontos, hogy csak egyszer, mert a koktélban lényegesek az árnyalatok, ezáltal meg kell maradnia a színátmenetnek, mely a pirostól indul, majd fokozatosan megy át narancssárgába és sárgába.
Emiatt az utolsó lépés, hogy rácsorgassuk a grenadin szirupot, mely szépen lecsurog a pohár aljára. Mindig long drink pohárral dolgozzunk, a végeredményt pedig narancsszelettel, esetleg koktélcseresznyével és szívószállal szervírozzuk.
 

Tartalomhoz tartozó címkék: Tequila Koktél Tequila Sunrise

Kapcsolódó tartalmak