Sazerac
A koktél pontos születési dátuma homályos, és az 1830-as évektől az 1800-as évek végéig bármikorra tehető. Évtizedekig a Sazerac elsősorban New Orleans-i ital volt, és még ma is Louisiana hivatalos koktéljaként tartják számon. Azonban a modern koktélkorszakban elterjedt, és ma már a világ minden táján megtalálható bárokban.
A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy az első név szerint ismerhető koktél.
Hozzávalók:
- 50 ml Jim Beam rye whisky
- 10 ml abszint
- 2 öntet narancs bitter
- 1 db kockacukor
Elkészítés:
Öntsük az abszintot egy jéggel teli old fashioned pohárba, és keverjük hosszasan. Amikor az olvadt jég és az abszint elegye megfelelően elkeveredett, szűrjük le egy külön pohárba. Egy keverőpohárban dolgozzuk össze a többi alapanyagot jéggel, majd szűrjük vissza az eredeti old fashioned pohárba. Citromhéjjal díszítsük.