A Bumbu rumok egy 1893-ban létesült lepárlóban készülnek, mely az elmúlt 120 év során folyamatosan termelt. A fermentáció (erjesztés) olyan élesztőtörzzsel megy végbe, melynek eredete az 1840-es évekre nyúlik vissza. A rumok kétszeres lepárlással készülnek, oszloplepárlókban. Az érlelés amerikai ex-Bourbon hordókban történik. Barbados-i rum és karibi fűszerek. Egy legenda kelt életre: a XVI-XVII. században már készítettek és fogyasztottak fűszerezett rumokat, ezt hívták bumbunak. A Bumbu rum egy 1893-ban létesült lepárlóban készül, a fermentáció (erjesztés) olyan élesztőtörzzsel megy végbe, melynek eredete az 1840-es évekre nyúlik vissza. 8 különböző karibi országból válogatott cukornádat erjesztenek. Kétszeres lepárlást végeznek, oszloplepárlókban, az érlelés amerikai ex-Bourbon hordókban történik, igen hosszan, 10-15 évig. Édes, fűszeres, vaníliás aromákat és ízeket mutat, nagyon könnyen fogyasztható, megkedvelhető. Egy különleges Barbadosi rum 10-15 éves érleléssel és karibi fűszerekkel. Gazdag és komplex ízvilágát a madagaszkári vanília, a lágy karamell és a tölgy határozza meg.
Spiced rum
A spiced rumok különleges kategóriát alkotnak, hiszen ezekbe az alap rumhoz különböző ízesítő anyagokat adnak. A lepárlás után fűszerekkel, gyümölcsökkel, cukorral vagy egyéb párlatokkal keverik, hogy egyedi ízvilágot kapjanak. A spiced rumok gyakran édesebbek és kevésbé markánsak, mint a tiszta rumok, emiatt népszerű belépő italok azoknak, akik most ismerkednek a rummal. Az ízvilág rendkívül változatos, de a leggyakoribb jegyek közé tartoznak a vanília, a fahéj, a szerecsendió, a szegfűszeg és a gyömbér. Egyes változatokban citrusos vagy mézes tónusok is megjelenhetnek. Az édesebb és fűszeresebb ízek miatt a spiced rum remekül használható long drinkekben és koktélokban.