A Hendrick's gin egyedülálló módon készülő desztillált gin Skóciából, pontosabban Ayrshire-ből. A különleges desztillációs eljárás és a rendkívül egyedi összetevők együttes hatása miatt a Hendrick's gin szenvedélyes rajongótáborral büszkélkedhet világszerte, amely napról napra növekszik. A Hendrick’s gin kizárólag kis tételben készül, ezáltal a lepárlómester nagyobb kontrollt tarthat a folyamat felett, mint nagyobb mennyiségek esetén. A hagyományos gin ízesítők, mint a boróka, koriander és angelikagyökér mellett, két extra összetevővel gazdagodik. Elsőként a gondosan válogatott bolgár rózsa szirmaiból nyerik ki az olajokat. Ezután következik az uborka, amelyet összetörnek, majd a pürét hideg vízzel hígítják.
Dry gin
A Dry gin kifejezés olyan ginek összefoglaló neve, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, és a boróka mellett egyéb fűszerek, citrusok és gyógynövények is dominálnak bennük. A Dry gin általában tiszta, száraz, enyhén kesernyés ízű, amely nem terheli túl az érzékeinket. Bár a Dry gin lehet hasonló a London dry ginhez, nem szükséges ugyanazoknak a szigorú szabályoknak megfelelnie, így a különféle márkák egyedi karaktereket alkothatnak.